Waarom dierenverzekering?

Ongeveer 10 procent van onze honden en katten is verzekerd voor ziektekosten. Dat is niet erg veel voor een land met 5 miljoen katten en 2,5 miljoen honden. En nog minder als je het vergelijkt met Zweden, waar ruim 70 procent van de huisdieren een dierenverzekering heeft.

Nederlanders zien hun hond verzekeren nog steeds als geldklopperij, maar aan de andere kant is de medische zorg voor honden de laatste jaren sterk verbeterd en uitermate geavanceerd geworden. Dit komt natuurlijk ook met een hoog prijskaartje mee.

Veel mensen denken te weinig na of ze de eventuele ziektekosten voor hun hond kunnen betalen. Maar dat zou toch iedereen die een hond aanschaft toch echt moeten doen.

Welke verzekeraar is het beste?

Soms is het erg moeilijk te bepalen welke verzekering in jouw geval het beste is. Het heeft vooral te maken met welke onderdelen je wilt verzekeren. Naast de levensfase van je hond en de premie die je moet betalen en de dekking die je daarbij krijgt, zal invloed hebben op je keuze.

Als je nog een jonge hond hebt, dan zijn de mogelijke onderdelen waar je dekking voor zou willen heel anders dan bij een oudere hond. Naast de traditionele dierenverzekeraars zijn er ook een aantal nieuwe spelers en de website Tinki.nl neemt ze allemaal mee. Waarom dierenverzekering? Antwoord gegeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *